LECȚIA DE STIL: AC DE CRAVATĂ

LECȚIA DE STIL: AC DE CRAVATĂ

Acul de cravată sunt unele dintre cele mai populare accesorii masculine, acest lucru datorându-se eleganței oferite. Utilizat încă din secolul al XIX-lea, acul de cravată a trecut prin numeroase trenduri și stiluri, fără însă a-și schimba scopul și fără a-și pierde din noblețea oferită.  Chiar dacă teoretic nu este obligatoriu pentru bărbați să poarte un ac de cravată, practic acest accesoriu este important, schimbând cu totul modul în care o ținută este realizată.

Dar care sunt avantajele unui ac de cravată?

  • Este folositor – acul de cravată va ține în poziție fermă cravata pe parcursul întregii zile, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji de acest mic detaliu care face diferența. 
  • Este un accesoriu versatil – îl puteți folosi în cadrul întâlnirilor de afaceri, la birou, dar și în cadrul unui eveniment special. Indiferent de ocazie, acul de cravată este un accesoriu bine venit.
  • Este un simbol al eleganței – un ac de cravată transmite într-un mod subtil grija la detalii și te prezintă ca pe un gentleman adevărat, care acordă atenție în toate aspectele vieții sale.
  • Are un mecanism facil de prindere – acest accesoriu masculin este ușor de folosit, fără a fi nevoie de mult timp pentru a-l prinde. Prinzând cravata cu ajutorul acului vă asigurați că aceasta va rămâne curată și așezată în poziția dorită.
  • Îl găsești disponibil într-o diversitate de modele și materiale – aliajul, alama, oțelul inoxidabil sau metalele prețioase sunt câteva din materialele folosite pentru realizarea acestui accesoriu masculin. Indiferent de preferințe suntem siguri că veți găsi acel ac de cravată pe placul dumneavoastră.

Cum purtăm acul de cravată

  • Acesta trebuie să fie potrivit pentru lățimea cravatei – situațiile în care cravata are o lățime mai mică decât acul de cravată trebuie evitate.
  • Ca și poziție, acest accesoriu masculin se folosește orizontal, între cel de-al treilea și cel de-al patrulea nasture din partea de sus a cămășii, 
  • Vă recomandăm să nu uitați să prindeți și cămașa în același timp cu cravata, acesta fiind principalul rol al acului de cravată. În același timp încercați să nu strângeți în mod exagerat accesoriul. Întregul aspect trebuie să fie unul clasic, lejer, care să ofere purtătorului confortul dorit și un aspect elegant.

Dacă și dumneavoastră sunteți adeptul acelor de cravată, al broșelor de sacou sau al butonilor, colecția de accesorii masculine REGULAR vă stă la dispoziție: https://www.regular.ro/

Înapoi la blog